Україна

Ціни на соняшникову олію знижуються

В Україні соняшникова олія до кінця липня стала дешевшати. Ціна на цей продукт, як і раніше, тримається на рівні близько 60 гривень за пляшку. Однак один сорт соняшникової олії вже став здавати цінові позиції?, пише 1NEWS, посилаючись на biz.today.ua.

Йдеться про продукт торгової марки “Олейна”. В кінці минулого робочого тижня пляшка “Олейни” ємністю 850 мілілітрів помітно подешевшала. Правда, ціну на неї знизили не всюди, але можна сказати, що процес пішов.

Зокрема, в торговій мережі Metro ціна соняшникової олії марки “Олейна” залишилася незмінною – 63,50 гривень. А ось в Auchan вартість пляшки відразу знизили до 49,50 гривні (-8,2 порівняно до початку липня).

Таким чином, якщо рахувати в середньому, то знижена вартість пляшки соняшникової олії склала 56,50 гривень за пляшку.В Україні знижується ціна на соняшникову олію”Олейна” стала дешевшати після 21 липня.В Україні знижується ціна на соняшникову оліюПри цьому було би передчасним стверджувати, що ця тенденція охопила всі марки соняшникової олії. Наприклад, вартість пляшки “Щедрого дару” не змінилася ні в той, ні в інший бік і поки тримається на рівні 63,92 гривні за пляшку ємністю 850 грамів.В Україні знижується ціна на соняшникову оліюАле навіть те, що ціни на цей продукт не дорожчають, а тримаються на колишньому рівні, свідчить, що ринок готовий знижувати вартість соняшникової олії.

Нагадаємо, українська соняшникова олія в Європі вже коштує майже вдвічі дешевше, ніж у самій Україні. На європейських ринках її вартість продовжує знижуватися, а ось в Україні тільки намагається зрушити з верхньої точки. Наприклад, у Чехії пляшка української олії вартує в перерахунку на наші гроші 35 гривень, а у нас 60.

Back to top button