Україна

Ціни на алкоголь знову зростуть

В Україні будуть змінені мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. Проєкт постанови про затвердження оновлених цін розроблений Міністерством економіки України, інформує 1NEWS з посиланням на Главком.

Передбачається, що документ дозволить легальним виробникам підвищити вартість продукції до економічно обґрунтованого рівня.

Крім того, у відомстві зазначили, що проєкт також покликаний детінізувати ринок алкоголю.

«Через подорожчання сировини та матеріалів, що використовуються в галузі, легальні виробники алкогольних напоїв без актуалізації МРЦ не можуть підняти вартість свого продукту до економічно обґрунтованого», – розповіли в Міністерстві.

Мінекономіки спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН України опрацьовують алгоритм проведення розрахунків МРЦ та вивчають можливості його удосконалення.

«Враховуємо вплив всіх ключових індикаторів, зокрема, питому вагу обсягів виробника на ринку і порівнюємо надану інформацію за ринковими цінами, щоб уникнути маніпуляції з даними», – розповів заступник міністра економіки Сергій Теленик.

Зараз документ знаходиться на погодженні з іншими органами влади.

В Україні за 2021 рік істотно піднялися ціни на алкоголь і сигарети. Востаннє ціни на цю групу товарів зростали у липні.

 

 

Back to top button