Україна

Ціна оренди житла в Києві знизилась на 10 %

Середня ціна оренди житлової нерухомості в Києві знизилась на 10% з початку року, ціна склала 10 доларів за кв.м, це на 1 долар менше, ніж в січні поточного року. Про це повідомив директор City Development Solutions Роман Герасимчук, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

“Ринок оренди житлової нерухомості столиці за підсумками лютого показав незначне зниження медіанної ціни за квадратний метр. При цьому медіанна ціна оренди в Голосіївському районі збільшилася – на 10%, Деснянському та Оболонському – на 5%. В Подільському та Шевченківському відзначається зниження”, – повідомив Герасимчук.

За даними порталу Address.ua:

  • Печерський район – медіанна ціна 1367 доларів за об’єкт, це 18 доларів за кв.м. Це найбільш дорогий район для оренди ліквідних однокімнатних квартир (660 дол.).
  • На другому місці Шевченківський – 605 доларів за квартиру (11 доларів /кв.м.).
  • На третьому місці Голосіївський район – 539 доларів за об’єкт (10 доларів/ кв.м).
  • Найдешевшим для оренди районом є Деснянський 293 долари за квартиру, або 6 доларів / кв.м.  Цінник на однокімнатні квартири в цьому районі становить 258 дол.

У Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 360 дол. до 430 дол.

Як повідомив Герасимчук, в структурі пропозиції 49% складають однокімнатні квартири, на які припадає 40% запитів. Третина пропозиції і попиту припадає на двокімнатні квартири.

Back to top button