Україна

Три українські виробники отримають гроші на розробки проти “шахедів”


Три українські виробники отримають гроші на розробки проти шахедів

Переможці Drone Hackathon укладуть контракти на один мільйон доларів, результатами яких стануть технології, які допоможуть боротися з іранськими “шахедами”.

Три українські виробники, переможці Drone Hackathon Anti-Shahеd,  отримають по одному мільйону доларів на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих БПЛА. Про це у понеділок, 26 червня, повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

“Зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським шахедам. Маємо круті кейси з “Армією дронів”, коли постачали на передову не лише іноземні дрони, а й БПЛА вітчизняного виробництва. Аналогічне потрібно реалізувати з розвитком систем захисту українського неба”, – зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Drone Hackathon об’єднав 50 розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які створюють передові системи й технології для виявлення та знищення ворожих дронів. Оцінювали проєкти спеціалісти різних родів і видів військ, військових структур та цифрових технологій.

За результатами заходу обрано трьох переможців, з якими укладуть контракти на один мільйон доларів. Нові технології допоможуть боротися з іранськими шахедами без втрат ресурсів сил ППО.

Раніше в Мінцифр повідомили, що в експлуатацію ввели 40 нових українських дронів, а торік таких безпілотників було тільки сім.

Застосовано дрон на 1000 км – Укроборонпром

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button