Україна

Три чверті українців вважають, що країна має розпочати розробку власної вакцини від коронавірусу

74% українців вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від коронавірусу, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 4-8 травня 2021 року, передає 1NEWS.

Згідно з даними дослідження, 61% українців підтримують ідею власного виробництва всіх вакцин в Україні, навіть якщо вони будуть дорожчі за іноземні, 32% не підтримують таку ідею. 74% вважають, що Україна має розпочати розробку власної вакцини від COVID-19, протилежної думки дотримується 21%.

25% зазначили, що особисто хворіли на коронавірус, 69% – не хворіли. 64% тих, хто хворів на COVID-19, зверталися по допомогу до лікарів держзакладів охорони здоров’я, 36% не зверталися.

52% тих, хто звернувся по допомогу, оцінили якість отриманої консультації, лікування на добре й відмінно, 26% – на задовільно, 22% – на погано й жахливо.

За даними соцопитування, половина українців швидше бояться економічних наслідків епідемії коронавірусу для своєї сім’ї, ніж бояться захворіти. Третина – навпаки, більше бояться захворювання, ніж фінансових труднощів. 15% зазначили, що нічого не бояться (з листопада минулого року кількість таких респондентів збільшилася майже вдвічі).

Переважна більшість опитаних підтримують упровадження державних програм із підтримки, захисту лікарів, постраждалих від коронавірусу (94%) і реабілітації від хвороби незахищених шарів населення (87%).

49% вважають, що критика окремими політиками дій влади щодо боротьби з пандемією коронавірусу, швидше, шкодить боротьбі з захворюванням, 26% – протилежної думки.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%

 

 

 

 

 

Back to top button