Україна

Трухін заявив, що готовий скласти мандат, якщо вимагатиме партія – новини

Олександр Трухін
Фото з відкритих джерел

Втім, він нічого не сказав про хабар, який пропонував правоохоронцям

Народний депутат Олександр Трухін після публікації розслідування “Української правди” про його участь у ДТП заявив, що готовий скласти мандат, якщо вимагатиме партія. Про це він повідомив у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців та колег по фракції… Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого приведе аварія незалежно від того, чи винен я чи ні.

Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже надали допомогу всім учасникам ДТП.

Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність”, – сказав він.

У цьому коментарі Трухін нічого не сказав ні про хабар, який пропонував правоохоронцям, ні про те, чому відмовлявся від слідчих дій та не сприяв роботі поліції безпосередньо після ДТП.

Новини за темою: Це нищівний удар по президенту, – експерт про скандал з Трухіним

Нагадаємо, журналісти оприлюднили розслідування аварії за участю нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна, яка сталася в серпні 2021 року. Як виявилося, депутат намагався дати хабар в 150 тисяч гривень правоохоронцю і хотів покинути місце події. Відповідне відео опублікувала “Українська правда”.

На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами “давай я тихенько в ліс піду”, а потім обіцяє “поговорити” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ після публікації відео з камер патрульних, які були на місці ДТП, заперечує, що нардеп Олександр Трухін намагався “домовитися” з главою відомства Денисом Монастирським.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальну справу проти народного депутата від фракції “Слуга народу” Олександра Трухіна через його спроби дати хабаря правоохоронцям.

Як повідомлялося раніше, в серпні 2021 року “слуга народу” Олександр Трухін став учасником ДТП у Дарницькому районі Києва. Внаслідок аварії шестеро людей, серед яких двоє дітей та голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, отримали тілесні ушкодження.


[ad_2]
Source link

Back to top button