Україна

Третина українців вважають Китай ворожою країною – опитування


Третина українців вважають Китай ворожою країною - опитування

Опитування показало, що ставлення українців до Китаю і Туреччини погіршується. Дружніми країнами українці вважають Польщу, США, Британію, Німеччину.

Третина українців вважають, що Китай є ворожою країною. Такими є результати опитування Соціологічної групи Рейтинг.

Якщо у жовтні минулого року Китай вважали скоріше нейтральною країною (63%), наразі ця оцінка змінилась на більш нейтрально-негативну: 34% оцінили її як ворожу країну, 52% як нейтральну.

Що стосується Туреччини, то оцінка її як нейтральної країни збільшилася: 48% респондентів вважають її нейтральною, 40% – дружньою, тоді як минулого року оцінка її як дружньої країни (51%) була більша ніж як нейтральної (39%).

Разом з тим, ставлення українців до найбільших країн союзників залишається позитивним. Так, 94% українців вважають Польщу дружньою країною, 86% вважають дружніми США, 85% – Велику Британію, 80% – Німеччину.

Водночас 2% українців вважають Польщу нейтральною країною, 7% вважають нейтральними США, 6% – Велику Британію, 14% – Німеччину.

Однак 1% українців вважає Польщу ворожою країною, 2% вважають ворожими США, 1% – Велику Британію, 2% – Німеччину.

Опитування проводилося 1-2 червня серед тисячі громадян віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Похибка становить не більше ніж 3,1%.

Нагадаємо, спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей під час свого туру Європою запропонував залишити під контролем Росії тимчасово окуповані території України.

Раніше стало відомо, що Китай знайшов причину “кризи” в Україні. У Пекіні вважають, що нинішня “українська криза” – це трагедія, якої можна було уникнути.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button