Україна

Третина українців втратили роботу через війну – Милованов


Третина українців втратили роботу через війну - Милованов

Бойові дії унеможливлюють обчислити відсоток падіння ВВП. Перші дані можливі не раніше як кінець року.

 
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 30% українців втратили роботу. Про це під час брифінгу повідомив президент Київської школи економіки, радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов, повідомляє УНН.
 
“За час активних бойових дій близько 30% громадян України втратили роботу. Для того, щоб покращити ситуацію, я рекомендував би компаніям орієнтуватися на потреби військ”, – сказав Милованов.
 
За його словами, зараз також не варто говорити про чіткий відсоток падіння ВВП. Ці цифри беруться з реальних даних, але бойові дії унеможливлюють все порахувати. Можливо, лише наприкінці року Держстат надасть якісь дані.
 
“Прорахунок відсотка падіння ВВП зараз відбувається за даними іншої країни, де також були військові дії та економіка якої схожа на українську. Але ці прогнози далекі від ситуації в Україні. Наразі вже відомо, що є серйозні виклики з агропромисловістю та внутрішнім сервісним ринком”, – наголосив він.
 
Милованов додав, що сильна військова економіка – це не менш сильна економіка у тилу та можливість сплачувати податки.
 
Раніше повідомлялось, що інфляція в Україні перевищила 20%. Основними причинами стали високі ціни на енергоносії, порушення виробничих та логістичних шляхів, руйнування потужностей та інфраструктури, окупація територій.
 
Нагадаємо, у червні Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні до 20% до кінця 2022 року, тоді як прогноз у квітні передбачав 15%.
 
При цьому уряд прогнозує, що за підсумками 2022 року ВВП України впаде не менше, ніж на 35%. Такий прогноз озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції у швейцарському Лугано.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button