Україна

Третина держбюджету-2019 піде на виплату зовнішніх та внутрішніх боргів

На погашення і обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргів у бюджеті України на 2019 рік передбачено 417 мільярдів гривень, при цьому лютий, травень, вересень – це місяці пікового навантаження, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

“А от 2019 рік — рік найбільшого виклику в історії України з фінансування зовнішнього і внутрішнього боргів. На їхнє погашення і обслуговування у бюджеті України на 2019 рік передбачено 417 мільярдів гривень. Це майже третина бюджету. Ці борги створені не сьогодні, вони створені попередніми урядами, і по них прийшов, як кажуть американці, pay day. Лютий, травень, вересень – це місяці пікового навантаження”, – сказав Верланов.

За його словами, це виклик як для уряду, так і для всієї країни. А нова програма з МВФ і консервативний бюджет на наступний рік – відповідь на ці виклики. В цілому Мінфін дивиться на виконання бюджету цього і наступного року якщо не з оптимізмом, то принаймні спокійно.

“Все, що треба було зробити, ми зробили. Ризики відомі, ми ними управляємо, у нас є план В, план С”, – зауважив заступник міністра.

Back to top button