Україна

Ткаченко запропонував створити Музей сучасного мистецтва

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо передання Гостинного двору (Київ) на баланс Міністерства. Про це пише 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Враховуючи, що концепція подальшого розвитку об’єкта ще не була презентована, я виступив з ініціативою створити Музей сучасного мистецтва і культурний хаб саме на базі Гостинного двору. Розмови про логічність і актуальність цієї ідеї тривають уже багато років. Реалізація в рамках проекту Великої реставрації. І, відповідно, звернувся до прем’єра про передання його на баланс Міністерства культури та інформаційної політики”, – написав міністр у Телеграм-каналі.

Він також переконаний, що Гостинний двір не буде передано під приватну забудову.

Ткаченко повідомив, що в суботу зустрівся з активістами і юристами, які захищають Гостинний двір, зокрема в судах. “Міністерство культури та інформаційної політики готове співпрацювати з (питання) порятунку об’єкта разом”, – написав він.

Міністр повідомив про плани підписати меморандум між Міністерством та громадською організацією “Музей сучасного мистецтва”.

Back to top button