Україна

Тіньові виплати у “Слузі народу” – Крюкова заявила, що депутатам платять з ОП – 1News

Світлана Крюкова
wikipedia.org

У нас корупція системна, це означає, що система тримається на корупції, каже журналіст

Народним депутатам від “Слуги народу” зарплати у конвертах платять з Офісу президента. Виплати йдуть з двох ресурсів – або “Великого будівництва”, або митниці. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення заявила заступниця головного редактора видання “Страна.UA” Світлана Крюкова, коментуючи інформацію про те, що народні депутати від партії “Слуга народу” за голосування щомісяця отримують до 75 тис. доларів у “конвертах”, про що журналіст раніше написала у своєму Telegram-каналі.

https://www.youtube.com/watch?v=4peGPMtiPkg

Відповідаючи на питання, звідки можуть йти гроші на виплати в “конвертах” “слугам народу”, Світлана Крюкова сказала: “Я думаю, що платять з Офісу президента. Я не думаю, що особисто Єрмак роздає. У них є якийсь “фунт”, який на касі сидить, який видає це все керівнику і заступникам голови фракції. А ті вже далі по піраміді роздають це всім іншим. Ресурсів два – це або “Велике будівництво”, або митниця”.

1News за темою: “І нам теж мінімалку підняли”. “Слугам народу” підвищили зарплати “в конвертах”

Світлана Крюкова нагадала, що вперше на цю тему з посиланням на свої джерела видання написало близько 2,5 року тому. Журналіст зазначила, що тоді ставки тіньових зарплат депутатів становили 5-10 тисяч доларів (стільки отримували рядові депутати), 15-20 тисяч доларів (ці суми отримували голови комітетів), а максимальні ставки становили 25 тисяч доларів (таку суму отримували депутати, які були заступниками голови фракції).

“Через якийсь час, коли депутатів почали переманювати різні політичні сили і опозиційні сили, їм почали підвищувати зарплати”, – сказала Світлана Крюкова.

Журналіст зазначила, що 150 тисяч, які виявилися в сумці нардепа від “Слуги народу” Трухіна в той момент, коли він потрапив у ДТП, “побічно підтверджують існування вертикальної регіональної корупції, тому що, судячи з усього, гроші ці він віз кудись в центр, і судячи з усього, все ж таки є система так званих, умовно, зборів з різних великих інфраструктурних проєктів”.

“У нас корупція системна. Це означає, що система тримається на корупції. Крім того, чи не здається вам дивним, що величезна кількість депутатів, як під диригентську паличку, регулярно голосують за дуже дивні законопроєкти або продовжують виконувати волю в рамках монобільшості Офісу президента, яку часто можуть і не виконувати. Ми бачимо, що є різні депутати, в тому числі ексспікер Разумков, які приймають для себе рішення рухатися іншим вектором, і вони це роблять. Я думаю, що якби депутатам не платили ці гроші, таких, що розхиталися і розгулялися, було б набагато більше. Це дозволяє їм цементувати владу, дозволяє утримувати такий натовп людей мовчазно-статечними, такими, вибачте, як бараняче стадо, яке виконує чужу волю”, – сказала Світлана Крюкова.

1News за темою: Скороход підтвердила, що нардепам від “Слуг” платять зарплати в конвертах. Є записи

Журналіст впевнена, що після публікації ніякого розслідування не буде, тому що цю тему піднімають вже не вперше. Світлана Крюкова розповіла, що ставила представникам монобільшості питання щодо того, з якого “котла” йдуть тіньові виплати депутатам; також у журналіста є питання до антикорупційних органів і структур, які борються з корупцією, чому вони не розслідують цю тему. Світлана Крюкова зазначила, що мова йде про виплати в “конвертах”, як мінімум, двом сотням людей, і суми там значні. Журналіст каже, що навіть зовні по депутатах видно, як вони одяглися, пересіли на дорогі автомобілі, ходять в дорогі ресторани, їздять за кордон тощо, чого раніше багато хто з них не міг собі дозволити.

Як повідомлялося, народні депутати від партії “Слуга народу” за голосування щомісяця отримують до 75 тис. доларів у “конвертах”. Про це у своєму Telegram-каналі написала журналіст, заступник головного редактора інтернет-видання “Страна.UA” Світлана Крюкова.

Раніше колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан офіційно підтвердив, що “слуги народу” отримують зарплати в конвертах. 


Джерело

Back to top button