Україна

Тільки руїни: Зеленський назвав мету РФ у війні

Тільки руїни: Зеленський назвав мету РФ у війні

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський

За місяць бойових дій РФ з’явився цілий “чорний список” зруйнованих українських міст, зазначив глава держави.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що інтенсивність та жорстокість бойових дій РФ на території України вища, ніж за часів Другої світової війни. Про це він розповів 29 березня під час звернення до парламенту Данії.

 

За словами глави держави, загальну кількість засобів ураження, спрямованих проти українців, неможливо порахувати. За трохи більше як місяць війни Україну атакували 1370 російських ракет.

 

“Можна сказати, що інтенсивність та жорстокість бойових дій, що ведуть проти нас, вийшли на рівень навіть вищий, ніж це було під час Другої світової війни – найбільш руйнівної війни Європи. Місяць бойових дій, а в нас уже не одне, не два, а цілий чорний перелік міст, які зруйновані вщент російськими бомбардуваннями”, – наголосив Зеленський.

 

Він наголосив, що РФ прагне повністю знищити Україну як державу.

 

“Мета російських військ у цій війні – повністю знищити будь-яку основу для нормального життя українського народу. Окупанти свідомо роблять так, щоб від України нічого живого не залишилося. Тільки руїни, лише біженці. Вже понад десять мільйонів українців залишили рідні місця через бойові дії. Майже чотири мільйони українців виїхали за межі нашої країни”, – уточнив президент.

 

На його думку, російська влада впевнена у своїй безкарності.

 

“Люди, які приймають рішення в Росії, сподіваються, що їм це зійде з рук. Санкції? Вони думають, що їм вдасться обійти. Ембарго на російську нафту? Вони бачать, що це не йде далі за слова. Нічого, крім розмов на цю тему і Постійне занепокоєння… Міжнародний трибунал? Вони знають, що необхідні роки, щоб притягнути конкретних винуватців до відповідальності”, – наголосив глава держави.

 

“Тому ми звертаємося до вас і всієї демократичної спільноти світу. Санкції треба посилювати, треба відмовлятися від російської нафти, треба блокувати торгівлю з РФ, треба закривати порти для російських суден. І це має бути солідарна політика ЄС”, – підсумував Зеленський.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button