Україна

Територіальна оборона – Голова МВС заявив, що вимоги для бажаючих вступити переглянуть – 1News

За його словами, вимоги будуть скориговані, зокрема, для ветеранів АТО/ООС, які отримали інвалідність

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський
МВС України

В Україні планують переглянути вимоги для тих, хто хоче вступити до підрозділів територіальної оборони. У тому числі для того, щоб охопити більше категорій населення. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі одного з телеканалів.

“З моєї точки зору, територіальна оборона повинна стати справою кожного. Ми навіть говорили з міністром оборони про те, що потрібно переглянути кваліфікаційні вимоги для вступу до територіальної оборони. Я знаю, що це планується зробити, тому що саме це і повинно стати об’єднанням сил, які хотіли б взяти участь в обороні свого населеного пункту, області і держави загалом”, – зазначив Монастирський.

За його словами, вимоги будуть скориговані, зокрема, для ветеранів АТО/ООС, які отримали інвалідність в ході виконання військового обов’язку.

“Більше того, я думаю, що такі люди повинні стати основою територіальної оборони”, – додав міністр.

1News за темою: У взаємодії зі ЗСУ: Кличко розповів, яких заходів вживає Київ для тероборони

Раніше головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що найближчим часом до служби в резерві Сил територіальної оборони планують залучити від 1,5 до 2 млн мотивованих громадян.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button