Україна

Терехов зробив заяву щодо перевиборів мера Харкова


Перевибори Харківського міського голови у зв’язку зі смертю колишнього мера Геннадія Кернеса мають бути призначені якомога швидше. Про це сказав на пресконференції у Харківській міській раді секретар міськради, виконувач обов’язки мера Харкова Ігор Терехов, пише 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Вважаю, що місту Харкову потрібен легітимний мер, щоб у харків’ян з’явилася стабільність”, – зазначив Терехов.

За його словами, він у цьому дуже зацікавлений.

“Діючи за законом, я ще 31 грудня 2020 року подав звернення до парламенту з проханням призначити вибори мера Харкова. Це єдина норма закону, яка сьогодні існує”, – додав секретар міськради.

За його словами, про те, що подано не всі документи, а саме, бракує свідоцтва про смерть Кернеса і рішення сесії міської ради про взяття цього факту до відома, він дізнався з інформації у ЗМІ з посиланням на профільний комітет ВР.

“Чекаю на отримання від ВР необхідної інформації з цього приводу, бо до мене нічого не надходило. Після письмового запиту документи одразу будуть направлені до ВР з метою призначення виборів міського голови”, – пояснив Терехов.

Щодо документів, то, за його словами, юристи міської ради дотримуються відносно них іншої правової позиції: “На черговій сесії ми візьмемо до відома факт смерті Кернеса”.

Back to top button