Україна

Теракт у Оленівці: в ISW відкинули версію РФ


Теракт у Оленівці: в ISW відкинули версію РФ

Фахівці відкинули російські заяви про те, що до вбивства українських полонених може мати відношення американська РСЗВ.

 

Аналізуючи відео з місця теракту в Оленівській колонії, де загинули десятки українських військовополонених, експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що це не могло бути наслідками удару ракетною системою залпового вогню HIMARS. Про це йдеться у новому звіті організації, опублікованому в ніч проти 30 липня.
 
У Міноборони Росії стверджували, що українські війська навмисно завдали удару по Оленівському СІЗО, в якому утримувалися українські військовополонені, включаючи військовослужбовців полку Азов, із західних систем HIMARS, вбивши щонайменше 40 і поранивши 75 військовополонених, нагадали в ISW.
 
“Спонсороване Кремлем інформаційне агентство РИА Новости опублікувало відео слідчого ізолятора, на якому видно пошкодження від пожежі. Але не такі, які міг би завдати ударом HIMARS”, – сказано в доповіді.
 
Військові експерти також зазначають, що російські пропагандистські ресурси хоч і оприлюднили кадри фрагментів ракети HIMARS, але не надали доказів того, що фрагменти знайшли саме в Оленівці.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав ООН та Червоний Хрест як гарантів життя азовців та інших полонених бійців ЗСУ відреагувати на жорстоке вбивство українців у Оленівці.
 
Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість включення Росії до списку країн-спонсорів тероризму.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button