Україна

Telegram містить у собі загрози для безпеки України – ГУР

Telegram містить у собі загрози для безпеки України - ГУР

Україна вибудовує зараз комунікацію з адміністраціями усіх платформ, зокрема й з Telegram, зазначив Андрій Юсов.

Telegram містить у собі деякі загроз для безпеки України, і треба шукати варіанти вирішення цієї проблеми. Про це заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов на заході в Медіацентрі Україна в середу, 14 лютого.

“Мова… не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, (виникають – ред.) запитання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни”, – зазначив посадовець.

За його словами, всім хотілося б мати відповіді на всі запитання, однак таких простих відповідей немає. Тому Україна вибудовує зараз комунікацію з адміністраціями усіх платформ, зокрема й з Telegram, щоб працювати за прозорими правилами: і згідно з українським законодавством, і відповідно до міжнародних стандартів.

“З Telegram виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато”, – резюмував Юсов.

Як ми вже писали, тиждень тому з’явилася інформація, що росіяни на фронті почали використовувати термінали Starlink. Пізніше у ГУР ці дані підтвердили і оприлюднили докази.

Telegram надав свій коментар: “Telegram was specifically created to protect users from Russian surveillance. Its founder was exiled from Russia before the release of Telegram for protecting the data of Ukrainians. Telegram is and always has been safe for Ukrainians and users around the world.

Telegram’s founder spoke about protecting user data at all costs here: https://t.me/durov/179

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button