Україна

Технікуми, інститути та заклади післядипломної освіти переводять на дистанційне навчання

Міністерство освіти рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління. Про це в своєму Телеграм-каналі написав міністр освіти Сергій Шкарлет, повідомляє 1News.

«Оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується, після відповідних консультацій з МОЗ МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління», – зазначає міністр.

В той же час, Шкарлет додав, що щодо навчання в школах з наступного тижня, то воно буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

«Закликаю всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх батьків ставитись до ситуації з поширенням COVID-19  вкрай відповідально. Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен. Кожен педагог може бути прикладом для своїх колег і рідних, які ще зволікають з цим рішенням», – додав міністр освіти.

Зауважимо, що в частині шкіл наступного тижня будуть шкільні канікули. Зокрема, в школах столиці.  Хоча МОН України рекомендувало перенести канікули на тиждень раніше, в Києві цього не зробили.

Back to top button