Україна

Технічна місія МВФ завершила роботу в Україні

В Україні завершила роботу місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, експерти під час роботи аналізували останні зміни у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування та обговорювали можливість реалізації програми одноразового добровільного декларування, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

“21 липня 2020 року завершила роботу місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила у режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України. Обсяг роботи Місії передбачав аналіз останніх змін у податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування, зокрема тих, що запроваджені Законом України від 16.01.2020 № 466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що експерти розглянули головні податкові нововведення в контексті імплементації Плану дій BEPS:

  • запровадження правил контрольованих іноземних компаній, інструменти запобігання ухиленню від сплати податків та необґрунтованого використання податкових пільг;
  • удосконалення правил визнання постійних представництв;
  • удосконалення правил контролю за трансфертним ціноутворенням.

“Окремо обговорювалися особливості можливої реалізації в Україні з урахуванням досвіду інших країн програми одноразового добровільного декларування”, – вказано у повідомленні.

Зазначається, що під час роботи були надані коментарі щодо окремих аспектів імплементації зазначених новацій, орієнтуючись на світовий досвід застосування цих інструментів податкової політики.

 

 

 

 

 

Back to top button