Україна

Тарифи на пологи зростуть до 10 тисяч гривень

В Україні з 1 квітня вартість надання медичної допомоги при пологах зросте на 2 тисячі гривень і становитиме 10 382 гривень, передає 1NEWS з посиланням на Свідок.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 133.

Зазначимо, що вказані кошти лікарням виплачує держава – пацієнтам нічого платити не потрібно, оскільки в державних медустановах пологи безкоштовні.

Як додається, і за кесарів розтин, і за фізіологічні пологи Нацслужба здоров’я (НСЗУ) платить лікарням однаково.

Водночас лікарні, що надають допомогу новонародженим, отримуватимуть різні підвищувальні коефіцієнти. Зокрема, тариф зросте до 113 725 грн для недоношених дітей з вагою до 1,5 кг, а для немовлят вагою понад 1,5 кг становитиме 25 115 грн.

Крім того, передбачений окремий пакет на ведення вагітності в амбулаторних умовах. Для цього НСЗУ і лікарні укладатимуть нові контракти.

Завдяки цьому породіллі зможуть безкоштовно пройти всі спостереження вагітності – від взяття на облік до розробки індивідуального плану ведення вагітності та його виконання. Також можна буде здати лабораторні аналізи і зробити обстеження.

Як зазначається, укласти відповідні договори зможуть і колишні поліклініки, які стали діагностичними центрами, якщо там є гінекологи і відповідне обладнання.

 

 

Back to top button