Україна

Танкер із Сінгапуру потрапив під обстріл у порту Миколаєва

Танкер із Сінгапуру потрапив під обстріл у порту Миколаєва

Фото: USM

Швидше за все, у судно поцілили касетним снарядом

Судно MTM RIO Grande прийшло в порт ще до війни. На нього мали завантажити мастило.

 

Російські окупанти обстріляли порт Миколаєва Ніка-Тера. Один із снарядів потрапив у танкер під прапором Сінгапуру, повідомляє USM у середу, 4 травня.

 

“Це танкер MTM RIO Grande. Вибухи були по всій береговій лінії, швидше за все, у судно потрапили касетним снарядом”, – йдеться у повідомленні.

 

Судно прийшло в порт ще до війни. На нього мали завантажити мастило. Зрештою, на танкер нічого не завантажили, а вийти з акваторії він не встиг.

 

MTM RIO Grande – танкер для перевезення оливи/хімвантажів, прапор Сінгапуру, збудований у 2007 році. Порт приписки – Сінгапур. Дедвейт – 46 700 тонн.

 

Вказано, що це не перше судно, яке постраждало від російської атаки. Кілька тижнів суховантаж Володимир Шарков також зазнав обстрілу. Він перебував на зовнішньому рейді Миколаївського порту (Банка Трутаєва), на шляху з порту Чорноморська в порт Херсона, коли в нього поцілив російський снаряд.

 

У результаті в машинному відділенні судна почалося займання. У двох членів екіпажу – незначні травми. Пожежу загасили, а судно завели в Очаків. Тепер суховантаж чекає на ремонт.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button