Україна

Ситуація у Сєвєродонецьку вкрай загострена – Гайдай

Ситуація у Сєвєродонецьку вкрай загострена - Гайдай

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Війська РФ продовжують штурмувати Сєвєродонецьк

Ворог рівняє із землею підприємство Азот та багатоповерхові будинки. Крім того, зруйновано всі три мости, що ведуть до міста.

Війська РФ артилерійським вогнем знищують багатоповерхівки та підприємство Азот у Сєвєродонецьку. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, штурм міста триває, супротивник руйнує вщент багатоповерхові житлові будинки та об’єкти промисловості.

“У нас є ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєверодонецького Азоту та Склопластику. Зруйновано міст, приміщення обласного ДСНС, обстріляно прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися. Багато пошкоджених багатоповерхівок у старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту.Втім, наступ в районі Метьолкіного у них не вдався”, – уточнив губернатор.

Гайдай зазначив, що активні бойові дії 13 червня також тривали на напрямках Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка.

“Через російські обстріли у Врубівці зруйновано 13 будинків, у Тошківці – 11, у Лисичанську – сім, у Гірському – два. Поранена жінка з Новодружеська госпіталізована до лікарні іншого регіону”, – додав він.

Гайдай зазначив, що противник посилив позиції в Луганській області двома батальйонно-тактичними групами та намагається оточити підрозділи ЗСУ у районі Лисичанська, Привілля, Сєвєродонецька, Боровського.

Мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк підтвердив, що війська РФ рівняють Азот із землею. Крім того, зруйновано всі три мости, що ведуть до міста, але воно не відрізане повністю.

У бомбосховищах Азоту залишаються близько 540-560 осіб, певні запаси їжі там є.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти відтіснили ЗСУ з центру Сєвєродонецька.

Бійці ЗСУ зняли на відео бій у Сєвєродонецьку


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button