Україна

Ситуація навколо України – Прем’єр Японії має намір поговорити із Зеленським – 1News


Ввін має намір торкнутися теми безпеки японських громадян, які залишаються в Україні, і обмінятися думками про шляхи дипломатичного врегулювання кризи

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда планує провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Розмова відбудеться у вівторок, 15 лютого. Про це повідомляє Fuji TV.

Зазначається, що Кісіда має намір торкнутися теми безпеки японських громадян, які залишаються в Україні, і обмінятися думками про шляхи дипломатичного врегулювання кризи.

При цьому генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно на прес-конференції в Токіо заявив, що “проведення телефонних переговорів лідерів Японії та України все ще опрацьовується”. Він також зазначив, що хотів би утриматися від подальших коментарів на цю тему.

1News за темою: Зеленський і Байден провели телефонну розмову: Про що говорили

Раніше Міністерство закордонних справ Японії закликало своїх громадян негайно покинути територію України через загрозу нового вторгнення Росії.

“Ситуація в Україні, де триває військова напруженість, ймовірно, стрімко погіршиться. У сусідній Білорусі почалися військові навчання з Росією, а російські військові судна нещодавно увійшли в Чорне море, що ще більше посилює напруженість. З цієї причини ми підвищуємо рівень небезпеки перебування в Україні до максимального – четвертого”, – йдеться в повідомленні.

Також нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Японії оголосило про скорочення чисельності посольства країни в Україні, де залишається тепер лише обмежена кількість співробітників. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button