Україна

Ситуація на сході та півдні складна – Генштаб


Ситуація на сході та півдні складна - Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні в понеділок, 11 вересня.

Війська РФ і надалі ігнорують закони та звичаї війни, використовують тактику терору, здійснюють обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Протягом доби ворог завдав 10 ракетних та 46 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. 

Протягом доби на фронті відбулось понад 20 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку українські захисники успішно стримують противника в районі Новоселівського Луганської області. На Бахмутському напрямку – в районі Кліщіївки Донецької області. 
 
На Авдіївському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Кераміка та Авдіївки Донецької області, а на Мар’їнському напрямку – в районі Мар’їнки. На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаки військ РФ в районі Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. 
 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога. Підрозділами ракетних військ уражено п’ять артилерійських засобів росіян.
 
Нагадаємо, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 269 210 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 580 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button