Україна

Ситуація на фронті: ЗСУ відбили 82 ворожі атаки


Ситуація на фронті: ЗСУ відбили 82 ворожі атаки

Під Авдіївкою російські загарбники намагаються прорвати оборону ЗСУ – зафіксовано 39 атак.


Протягом доби на фронті відбулося 82 бойових зіткнення, зокрема на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 39 ворожих атак. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в неділю, 10 грудня.
 
Війська РФ завдали два ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснили 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 82 бойових зіткнення. 

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога в районах Синьківки, Петропавлівки Харківської області. На Лиманському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак росіян в районах Тернів, Веселого Донецької області та Макіївки Луганської області.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак противника в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 39 атак окупантів в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, південніше Сєверного та Тоненького, Первомайського Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 14 безуспішних атак на позиції українських захисників. 
 
На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили всі атаки росіян, які намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів в районі південно-східніше Вугледару Донецької області. На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки противника в районі Роботиного Запорізької області. 
 
Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та продовжують завдавати вогневого ураження противнику.
 
Підрозділи ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та складу боєприпасів російських окупантів. 

Нагадаємо, українські військові за минулу добу знищили 700 російських загарбників та десятки одиниць ворожої техніки. З початку війни Росія втратила близько 338 820 військових вбитими.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button