Україна

Ситуація на Донбасі – Зеленський оцінив загрозу нападу російських військ – 1News

Президент України Володимир Зеленський


Офіс президента

На його думку, провокації становлять загрозу для України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що один обстріл або артилерійський постріл можуть призвести до повномасштабної війни з Росією. Про це йшлося у його інтерв’ю для CNN.

За його словами, до бойових дій також можуть призвести провокації. А на сьогоднішній день на тимчасово окупованих територіях у Криму та на Донбасі перебувають від 30 до 35 тисяч російських військових.

“Так що провокації, дійсно, дуже небезпечні, якщо є така кількість військ. Один обстріл, один артилерійський постріл можуть призвести до війни”, – наголосив глава держави.

При цьому він зазначив, що побоювання поділяють сусідні з Україною країни.

“Ми знаємо історію Радянського Союзу, і вони розуміють, з якими ризиками ми стикаємося. Польща, країни Балтії, Литва і Естонія, Латвія, Молдова – вони знають, до чого це може привести. Так що нам потрібно бути дуже обережними”, – додав Зеленський.

1News за темою: Байден скликає Раду нацбезпеки США щодо ситуації довкола України

Як повідомлялося раніше, упродовж минулої доби, 19 лютого, з боку незаконних збройних формувань на Донбасі зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям. Четверо військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості і знаходяться в лікувальних установах.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button