Україна

Сирський заявив про виправлення “прорахунків” на Авдіївському напрямку


Сирський заявив про виправлення прорахунків на Авдіївському напрямку

Головнокомандувач ЗСУ зазначає, що ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на тлі своєї поїздки в район бойових дій у Донецькій області, повідомив про врахування прорахунків в оцінці обстановки. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці в четвер, 29 лютого.

Він повідомив, що розпочав свою роботу в районі бойових дій з оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) Донецьк – у частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку.

“Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими… Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках.

Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів”, – зазначив він.

За його словами, ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною, оскільки ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту.

Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка у Донецькій області, додав головнокомандувач ЗСУ.

Сирський зазначає, що нині тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине в Запорізькій області, над якими ворог намагається повернути контроль.

Сирський також відзначив мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад.

Раніше ми вже писали, що Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим відвідали передові командні пункти військових частин і підрозділів у районі ведення бойових дій.

Посилення ППО та потреби ЗСУ: Сирський переговорив з командувачем сил НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button