Україна

Сирський розповів про дії росіян під Бахмутом


Сирський розповів про дії росіян під Бахмутом

Ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції.

Російські агресори намагаються контратакувати на Бахмутському напрямку після того, як підрозділи ЗСУ звільнили села Кліщіївка і Андріївку. Ситуація залишається складною. Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Military Media Center у понеділок, 18 вересня.

“Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати минулого тижня населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції”, – заявив генерал.

За його словами, ці два населені пункти були важливими елементами оборони ворога, що проходить у районі від Бахмута до Горлівки.

“У результаті успішних дій наших військ було пробито лінію оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій усі наявні резерви”, – зазначив командувач.

Він запевнив, що наші військові продовжують рух вперед. Для організації нових завдань відбулася його зустріч з командирами бригад, які зараз перебувають у районі Бахмута.

Сирський вислухав висновки щодо оцінки обстановки, а також було визначив низку проблемних питань, більшість з яких вирішили на місці. На зустрічі обговорювали і подальші дії.

“Загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку” – додав він.

Нагадаємо, за минулий тиждень на Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили територію площею 2 кв. км. Загалом з початку наступу звільнено понад 50 кв. км на цьому напрямку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button