Україна

Сирський розповів про бої на Східному фронті


Сирський розповів про бої на Східному фронті

Противник кидає у бій на Покровському напрямку свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати оборону ЗСУ, зазначив головком ЗСУ.

Російські агресори ціною великих втрат мають незначний успіх на окремих напрямках Східного фронту. При цьому ситуація на певних напрямках може змінюватись кілька разів на добу. Про це написав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в Telegram у четвер, 1 серпня.

“Протягом трьох діб працював на Східному фронті, в бригадах, які тримають оборону на Харківському та Торецькому напрямках”, – розповів він.

За словами головкома, по всіх напрямках наступу противника тривають бойові дії різної інтенсивності – подекуди, ціною великих втрат, ворог має незначний успіх.

“Під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватись кілька разів протягом доби. Станом на зараз суттєвих змін не відбулось”, – запевнив Сирський.

Він зазначив, що противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка і Покровськ.

На Куп’янському напрямку в районі, Піщаного, Стельмахівки, Макіївки тривають запеклі бої, але ЗСУ тримають позиції.

Складна ситуація на Сіверському напрямку. Ворог активно застосовує артилерію, проводить штурми, але успіху не має. Також жорсткі бої точаться в районі каналу на підступах до Часового Яру, без зміни позицій сторін.

Окрім того, противник продовжує штурмувати позиції ЗСУ в районах Нью-Йорка, Південного, Залізного.

Сирський підкреслив, що на Харківському напрямку в районі Глибокого і Вовчанська також точаться бої, але ворог успіху не має, несе істотні втрати.

Нацполіція, СБУ та Військова служби правопорядку проводять контрдиверсійні дії. Їх підрозділи наразі виявляють та знешкоджують диверсійні групи противника в районах міської забудови на Торецькому напрямку.

Нагадаємо, за добу 31 липня на фронті було знищено майже 1400 російських агресорів. Загальні втрати Росії з початку війни наближаються до 580 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − nine =

Back to top button