Україна

Сирський розповів, де є тактичний успіх на фронті


Сирський розповів, де є тактичний успіх на фронті

Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися до міста були невдалими.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 6 квітня заявив,  українські війська мають певний тактичний успіх на Куп’янському та Лиманському напрямках. На інших ділянках фронту ситуація напружена, точаться важкі бої.

За його словами, росіяни намагаються вийти на кордону Донецької області, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах. Вдень і вночі окупанти ведуть наступальні дії за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках загарбники намагаються вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

“Особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки”, – зазначив Сирський.

Він додав, що Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися до міста були невдалими.

На Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою. У районі Кринок на лівому березі Дніпра окупанти намагаються витіснити наші війська з плацдарму.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на фронті протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.

Українські війська за минулу добу знищили 790 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 446 690 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button