Україна

Сирський пояснив активізацію ворога на фронті


Сирський пояснив активізацію ворога на фронті

На Покровському напрямку ворог зосередив переважну кількість ударних бригад і полків, зазначив головком ЗСУ.

Російські агресори чудово розуміють, що час грає проти них. Таму ворог докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності бойових дій. Про це написав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook в понеділок, 17 червня.

Він розповів, що вже майже тиждень працює на Східному фронті у частинах різних угруповань, які тримають оборону на найбільш критичних ділянках фронту.

“Характер дій противника суттєво не змінився. На Купянському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводить активні наступальні дії різної інтенсивності, намагаючись прорвати оборону наших військ та захопити важливі ділянки місцевості, або населені пункти, які впливають на стійкість нашої оборони”, – написав Сирський.

Він зазначив, що на Покровському напрямку ворог зосередив переважну кількість ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

“Ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16,  що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись”, – зазначив головком.

Саме тому, за його словами, командування військ РФ наразі докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження ЗСУ, зриву підготовки резервів і недопущення переходу до активних наступальних дій.

Він запевнив, що по всьому фронту від  Харкова до Кринок наші військовослужбовці демонструють стійкість, мужність, патріотизм і віру в перемогу.

Нагадаємо, за добу 16 червня на фронті було знищено майже 1100 окупантів. Загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року наближаються о 530 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 4 =

Back to top button