Україна

Сирський оцінив результати саміту НАТО


Сирський оцінив результати саміту НАТО

Головнокомандувач ЗСУ очікує суттєвого посилення військової співпраці з НАТО за підсумками саміту у Вашингтоні.


Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відзначив значне посилення військового компонента співпраці з Північноатлантичним альянсом за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні.
Про це генерал заявив в Teegram в п’ятницю, 12 липня.
 
“Маємо чіткі зобов’язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ щодо підтримки України під назвою Український компакт. Потужний колективний договір став черговим елементом “мосту” України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції. Військову компоненту практичного співробітництва з Альянсом буде суттєво посилено”, – підкреслив головнокомандувач.
 
Сирський наголосив, що “нам особливо важлива підтримка України летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони, стійким і безперебійним постачанням ракет та боєприпасів”
 
“Вдячні союзникам за чітку позицію з засудження Росії і тих, хто допомагає терористичній країні вести війну”, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, 10 липня було оприлюднено спільну декларацію саміту НАТО у Вашингтоні. У документі вказано, що Україна перебуває на “незворотньому шляху” до членства в Альянсі.

Засідання Радбезу ООН та саміт НАТО: гучні заяви чи реальний захист

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button