Україна

Сирський і Олещук привітали воїнів Повітряних сил


Сирський і Олещук привітали воїнів Повітряних сил

За два з половиною роки захисники українського неба знищили понад 8000 повітряних цілей ворога.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 4 серпня привітав у соцмережах воїнів Повітряних сил з професійним святом.

Він зазначив, що на початку повномасштабної агресії російські окупанти були впевнені, що першими ракетними ударами повністю знищили українські повітряні сили, але захисники українського неба зірвали плани агресора.

“Повітряні сили Збройних Сил України реформуються і вдосконалюються просто у горнилі війни. Наші воїни проходять стажування і обмін досвідом у кращих спеціалістів збройних сил країн НАТО. Українські воїни вражають наших союзників і партнерів своїм досвідом і швидкістю, з якою вони освоюють новітні зразки західної військової техніки”, – наголосив генерал-полковник.

Сирський висловив подяку ветеранам Повітряних сил, які у перші години повномасштабного вторгнення стали на захист українського неба, а також згадав загиблих.

“Схиляю голову у скорботі за кожним українським захисником і захисницею, які назавжди залишилися в українському небі… Дякую кожному воїну і працівнику Повітряних сил за хоробрість, стійкість, жертовність в ім’я українського народу і за щоденну невтомну боротьбу й працю, яка наближає українську перемогу”, – підсумував головнокомандувач.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у вітальній публікації в соцмережах зазначив, що “перемога на землі – кується в небі”.

Він уточнив, що за два з половиною роки захисники неба знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

“У період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, на жаль,  посмертно…”, – наголосив генерал-лейтенант.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський подякував захисникам неба за кожну збиту російську ціль і висловив упевненість, що вони “зможуть ще більше”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 18 =

Back to top button