Україна

Сирський доручив СБУ перевірити Гладкого


Сирський доручив СБУ перевірити Гладкого

Службове розслідування щодо Гладкого проводили ще за часів міністра оборони Степана Полторака. Тоді його розпочали через фінансово-економічні порушення та наявність у дружини Гладкого Олени російського паспорта.

Служба безпеки України проведе додаткову спеціальну перевірку начальника штабу командування Сил Безпілотних систем Романа Гладкого. Про це у вівторок, 3 вересня, йдеться у заяві Генерального штабу Збройних сил України.

“За результатами засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил Безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого”, – йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що на час перевірки Гладкий буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою.
 
Відомо, що рішення про додаткову спеціальну перевірку органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого ухвалив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За інформацією DeepState, командувач СБС Вадим Сухаревський був проти призначення Гладкого – підозрюваного у держзраді, шпигунстві та корупції. 

За даними ЗМІ, дружина Романа Гладкого нібито має російське громадянство й живе в окупованому Криму, а дочка брала участь у змаганнях із плавання за Центральний спортивний клуб армії РФ. Під час окупації агресором Севастополя Гладкий виїхав на підконтрольну Україні територію, а його сім’я залишилась на півострові.

Декілька днів тому Командування Сил безпілотних систем заявило, що Гладкий пройшов перевірку СБУ. Також там запевнили, що він має відповідний досвід та освіту, зокрема проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком повномасштабного російського вторгнення виконував завдання “на різних важливих напрямках”.

У свою чергу Служба безпеки України повідомила hromadske, що не проводила перевірку щодо Романа Гладкого перед його призначенням на посаду очільника штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ. Однак там уточнили, що Служба перевіряла Гладкого у 2020 році у зв’язку з його допуском до державної таємниці. 

Нагадаємо, капітан першого рангу Роман Гладкий був призначений начальником штабу Сил безпілотних систем. У ЗСУ прокоментували його призначення.

Раніше СБУ затримала у Хмельницькому чиновника міськради, який працював на ФСБ. Чоловік потрапив у поле зору спецслужби РФ ще під час свого навчання у 90-х роках в Москві.

Також СБУ затримала в Одесі жіночу агентурну групу ФСБ. Жінки готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі міста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − fourteen =

Back to top button