Україна

Синєгубов розповів, чи позначився на Харківщині рейд добровольців в РФ


Синєгубов розповів, чи позначився на Харківщині рейд добровольців в РФ

Чиновник зазначив що нині не спостерігається концентрація російських військ на півночі українського регіону.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в четвер, 14 березня, розповів про ситуацію в Харківській області на тлі рейдів російських добровольців у прикордонну Білгородську область РФ, повідомляє місцеве видання Об’єктив.

За його словами, він не може коментувати ураження об’єктів на території РФ. Однак він додав, що характер та інтенсивність штурмових дій противника на Куп’янсько-Лиманському напрямку не змінилися.

“Днями було фактично повне затишшя, далі вони зараз знову відновилися. Ми це пов’язуємо з тим, що там проходять ротацію і відновлення підрозділи окупантів, які просто втрачають внаслідок ефективної роботи наших Збройних сил свою боєздатність”, – розповів посадовець.

Чиновник також відповів, чи не спостерігається стягування ворожих підрозділів до кордону РФ з Харківською областю з півночі.

“Щодо можливої концентрації військ на півночі нашої території на Бєлгородському напрямку, то ми таку концентрацію поки що не спостерігаємо, навіть у зв’язку з активністю їхніх внутрішніх певних історій”, – додав Синєгубов.

Як відомо, 12 березня російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області РФ. У прориві кордону РФ брали участь Легіон Свобода Росії, Російський добровольчий корпус та добровольці Сибірського батальйону.

Згодом Легіон Свобода Росії заявив, що населений пункт Тьоткіно в Курській області РФ також перейшов під контроль добровольців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button