Україна

Сину Гладковського вручили підозру

Він підозрюється в отриманні 950 тисяч гривень неправомірної вигоди у справі, що стосується компанії "Оптимумспецдеталь"

Ігор Гладковський прибув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з-за кордону.
Гладковського-молодшого не затримували, а вручили підозру, – інформує 1NEWS.
Нагадаємо, Ігор Гладковський – син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Він підозрюється в отриманні 950 тисяч гривень неправомірної вигоди у справі, що стосується компанії “Оптимумспецдеталь”.
21 квітня 2021 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило його в розшук.
Офіційною причиною стала його неявка для вручення копії обвинувального акта для передачі справи до суду.
У бюро нагадали, що в грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року.
За даними слідства, зусиллями підозрюваного в 2015-2017 рр. ТОВ “Оптимумспецдеталь” отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами держконцерну “Укроборонпром”.
За це обвинувачений отримував вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50 відсотків від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором він отримав 950 тисяч гривень неправомірної вигоди, зазначають в НАБУ. Ігорю Гладковському 21 грудня 2020 року було повідомлено про підозру через зловживання впливом.
Back to top button