Україна

Синоптик повідомив, якою буде погода на Новий рік


Синоптик повідомив, якою буде погода на Новий рік

У грудні 2023 в Україні очікуються тріскучі морози у більшості областей нашої країни, окрім півдня.

На початку грудня та у середині місяця на українців чекають морози. Проте після 20 грудня температура повітря почне поступово підвищуватися і ближче до Різдва та Нового року в країні можлива відлига. Про це у п’ятницю, 1 грудня розказав кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

“Вже у другій половині першої декади та впродовж другої декади грудня температура у багатьох областях України падатиме вночі до -13°…-7°, а у північних, північно-східних та північно-західних областях часом морози можуть посилитися до -20°…-14°. Стійкий період холодної погоди протримається до двадцятих чисел місяця”, – проінформував експерт. 

Він зауважив, що потепління наприкінці місяця буде зумовлене вливом азіатського антициклону. 

“Тоді до нас надходитимуть більш теплі та вологі повітряні маси атлантичного походження, що вплине на підвищення температури повітря”, – зазначив він. 

За його словами, на Новий рік українці побачать на стовпчиках термометрів познчки +.

У Києві середньомісячна температура повітря в листопаді дорівнювала 4,1 градусів тепла, що на 1,5 градусів вище за кліматичну норму.

Нагадаємо, 29 листопада у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів – 17,5 мм, що на 0,4 мм перевищило попередній рекордний показник 1983 року для цього дня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button