Україна

Син російського продюсера Роднянського претендує на посаду в «Ощадбанку»

Син засновника телеканалу «1+1» і російського телепродюсера Олександра Роднянського претендує на посаду члена наглядової ради державного «Ощадбанку». Про це свідчить декларація Олександра Роднянського-молодшого в реєстрі Національного агентства з протидії корупції, пише «Економічна правда».

Претендент на посаду члена наглядової ради «Ощадбанку» в 2020 році отримав 1,69 млн грн доходу від Кембриджського університету, 153,6 тис. грн доходу від підприємницької діяльності, 121,7 тис. грн доходу за відчуження майна компанії Rodniansky Development Srl (Італія).

Роднянському-молодшому належить частина житлового будинку у Великобританії загальною площею 150 кв. м, квартира в Україні площею 179,7 кв. м. Крім цього, він разом з дружиною володіє квартирою в Росії площею 31 кв. м. Також Роднянський має право користування нерухомістю в Росії, зокрема квартирою, житловим будинком площею 364,8 кв. м і земельною ділянкою площею 1,5 тис. кв. м.

Дружина Роднянського актриса Яніна Студіліна відома роллю другого плану в російському телесеріалі «Ранєткі».

Олександр Роднянський-молодший був головним радником з економіки колишнього прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, повідомляло Reuters.

Олександр Роднянський-молодший – доктор економічних наук, він також працював професором Кембриджа.

За даними агентства, Роднянський-молодший був економічним радником Зеленського після його обрання на посаду президента.

Роднянський-молодший розповідав, що з Гончаруком його познайомив співзасновник студії «Квартал 95» і перший помічник президента Зеленського Сергій Шефір.

Батько, продюсер Олександр Роднянський, є одним із засновників українського телеканалу «1+1», з яким співпрацювала студія Зеленського “Квартал 95”. Наразі власником телеканалу є бізнесмен Ігор Коломойський.

У Росії Роднянський-старший відомий як продюсер фільмів.

Back to top button