Україна

Син Гринкевича з Одеси планував виїхати в Молдову – ДБР


Син Гринкевича з Одеси планував виїхати в Молдову - ДБР

Кілька днів Гринкевич-молодший інкогніто перебував у Києві та передмісті, а потім вирушив до Одеси, плануюючи звідти порапити у Молдову.

Затриманий в Одесі син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман декілька днів конспіративно перебував у Києві, після чого виїхав до Одеси, сподіваючись за добу знайти людей, які допомогли б йому незаконно виїхати до Молдови. Про це повідомила радника із комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян в ефірі телемарафону.

За її словами, на початку січня цього року було проведено низку обшуків у провадженні щодо закупівель одягу для армії. Син львівського бізнесмена відтоді не ночував удома, а за три дні після обшуків вирішив втекти, щоб ухилитися від правосуддя.

Сап’ян розповіла, що 14-15-16 січня Гринкевич-молодший інкогніто перебував у Києві та його передмісті, використовував конспірацію, щоб його неможливо було відстежити.

Вона зазначила, що 16 січня Роман Гринкевич виїхав зі столиці до Одеси, де почав активно шукати людей, які за гроші погодилися б нелегально провести його через кордон, до Молдови. Підозрюваний планував це все зробити протягом доби, однак через публічність цієї справи коло охочих долучатися до незаконної оборудки звузилося, тож Гринкевич був вимушений затриматися в Одесі. Він найняв людей із відповідними навичками, щоб “заплутати сліди”, але співробітникам ДБР вдалося виявити його і затримати.

Вчора, 22 січня, суд взяв його під варту до 17 березня з альтернативою застави в розмірі 500 млн грн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button