Україна

Сили противника відступають на півдні – Гуменюк


Сили противника відступають на півдні - Гуменюк

У ворога вже немає шансів закріпити ту оборону, яка була надірвана, вона опиняється в статусі “проривна”, зазначила Наталія Гуменюк.

Українські вйська прорвали лінію оборони росіян на Запорізькому напрямку. Ворог відступає, сказала речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у вівторок, 29 серпня.

“Коли зараз йде безпосереднє просування наших військ, у ворога вже немає шансів закріпити ту оборону, яка була надірвана, тому через деякий час вона опиняється в статусі “проривна”. Тобто просування наших військ очевидне в географії, воно демонструє, що безпосередньо сили противника відступають”, – заявила вона.

Гуменюк підкреслила, що для України важливий кожен звільнений населений пункт, а саме просування Сил оборони – “це також дуже потужний психологічний тиск на ворога, що в умовах гібридної війни теж є зброєю”.

Вона додала, що будь-який населений пункт – це можливість закріпитися і навколо нього побудувати додаткові рубежі оборони, “щоб не бути вибитими звідти, і для того, щоб міцніше і точніше націлюватись на подальшу оборону ворога”.

Нагадаємо, сьогодні зранку Генштаб повідомив, що ЗСУ здобули успіх на напрямках Новоданилівка – Вербове. Вони закріплюються на досягнутих рубежах та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях росіян, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ визволили Роботине у Запорізькій області і рухаються далі. На Бахмутському напрямку протягом минулого тижня було деокуповано ще 1 кв. км території.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button