Україна

Сили оборони закріплюються на лівобережжі Херсонщини – Гуменюк


Сили оборони закріплюються на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк

Наталія Гуменюк зазначила, що після тривалої бойової роботи та інформкомпанії ЗСУ можуть вийти на певний відритий етап.

Українські військові закріпилися на лівому березі Дніпра на Херсонщині, проте бойова робота ускладнена через погану погоду. Однак у росіян нині теж “нема можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію”. Про це повідомляє речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Там працюють різні Сили оборони, різні структурні складові, не тільки морська піхота. Там працюють різні підрозділи за своїм призначенням. І робота дуже потужна не тільки з особистою присутністю, а й аеророзвідка, артилерія дуже багато чого роблять для тих, хто закріплюється на лівому березі, щоб вони мали більш-менш забезпечений спокій”, – пояснила вона.

За її словами, треба усвідомлювати, що ворог потужно відстежує в інформаційному просторі все, що стосується ситуації на лівому березі.

“Тому що в гібридній війні передача інформації – дуже важлива. Те, що передувало нашому цьому повідомленню – це знищення ворогом на окупованій території вишок мобільного зв’язку. Це знищення можливості у людей на окупованих територіях отримувати правдиву інформацію”, – зазначила речниця.

Вона після тривалої бойової роботи та інформаційної компанії ЗСУ можуть вийти на певний відритий етап. Однак погіршення погодних умов ускладнює бої. Це твердження стосується як про окупантів, так і про українських захисників. Тому ЗСУ намагаються закріпитися на лівому березі.

“І у ворога (нині – ред.) немає можливості так само потужно використовувати тактичну авіацію, як вони робили до цього етапу (пам’ятаєте бомбардування по 70-80 КАБів за добу). Тож (тепер – ред.) цей період і використовується, щоб максимально надійно закріпити наші успіхи”, – підкреслила вона.

Раніше два місяці надходила суперечлива інформація про плацдарми ЗСУ на лівому березі Дніпра. За даними ЗМІ, українські війська не лише закріпилися, але вже почали перекидати військову техніку.

Крім того, недавно, 13 листопада, в Росії державні ЗМІ оприлюднили та негайно спростували повідомлення про “перегрупування” російських сил на лівому березі Херсонської області.

У п’ятницю, 17 листопада, стало офіційно відомо, що ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Російські окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button