Україна

Сили оборони утримують позиції на Лівобережжі


Сили оборони утримують позиції на Лівобережжі

Протягом доби відбулося 54 бойові зіткнення. Сили оборони відбили ворожі атаки на кількох напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір понеділка, 20 листопада.

“Протягом доби відбулося 54 бойові зіткнення. Ворог завдав трьох авіаційних ударів, здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у зведенні Генштабу.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, Силами оборони відбито 10 атак.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Південного Донецької області, там українські бійці відбили 19 атак.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії східніше Новобахмутівки, Степового та Авдіївки Донецької області, Силами оборони відбито 7 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, українські захисники відбили 10 атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії західніше Старомайорського Донецької області, нашими захисниками відбито 2 атаки.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

“Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику”, – зазначають у Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу противника. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 640 окупантів, а загалом з початку вторгнення в Україну загинули понад 319 тисяч російських військових.

Раніше речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку заявив, що російські військові використовують тактику “візьми позицію або помри”, командування ворога намагається поповнювати втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button