Україна

Сили оборони про події на фронті: Найгарячіше в районі Мар’їнки


Сили оборони про події на фронті: Найгарячіше в районі Мар їнки

Сили оборони угруповування Таврія продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Представник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень повідомив, що українські військові продовжують просуватися на таврійському напрямку, відбиваючи усі атаки ворога. Найгарячіше наразі в районі міста Мар’їнка Донецької області.

За його словами, Сили оборони угруповування Таврія продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямках Левадне – Приютне, Мала Токмачка – Очеретувате мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Шершень додав, що на вказаних напрямках війська РФ зазнають значних втрат, тому основні зусилля противника зосереджені на недопущенні ЗСУ у глибину фронту.

“У зв’язку з чим, ворогом нарощуються мінно-вибухові загородження на можливих напрямках висування. В тому числі застосовується дистанційне мінування”, – розповів він.

Загалом протягом доби армія РФ17 разів атакувала позиції ЗСУ в цьому районі та здійснила 477 обстрілів. Протягом минулої доби окупанти провели безуспішні штурмові дії на напрямку Олександрівка – Мар’їнка та Крута Балка – Авдіївка.

“Найгарячіше у зоні нашої відповідальності у Донецькій області в районі Мар’їнки”, – зазначив спікер.

За його словами, там ЗСУ відбили всі атаки ворога, як в околицях міста, так і в районі Побєди та Новомихайлівки.

Також повідомляється, що ракетними військами сил оборони таврійського напрямку завдано шість ударів, де цілями було визначено вогневі позиції БМ-21 Град, БМ-27 Ураган і 2С5 Гіацинт.

За добу втрати ворога склали: вбитими 69 окупантів; пораненими 185; знищено 13 одиниць озброєння і техніки, зокрема 2 танки.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку відбулось 10 боєзіткнень, знищено понад 100 окупантів, на Лимано-Куп’янському напрямку відбулось три боєзіткнення, знищено 22 військових РФ.

Також повідомлялося, що минулої доби росіяни застосували авіацію для наступу на Авдіївському напрямку, проте спроби ворога були безуспішними.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button