Україна

Силовики прийшли з обшуками до найближчого соратника Кличка Артура Палатного: він називає це фарсом

В середу, 12 травня, правоохоронці прийшли в обшуком до будинку голови виконавчого комітету політичної партії «УДАР» Артура Палатного. Відповідну заяву сам Палатний розмістив у себе на сторінці в Facebook., повідомляє 1News.

Він розповів, що обшуки відбуваються у нього вдома, а також у квартирі його першої дружини, з «якою вони вже 20 років розведені».

«Прямо зараз триває фарс під назвою “обшуки”… Команда пішла з Банкової… Виконавці – деякі представники прокуратури, які спільно з іншими не достойними своїх погонів правоохоронцями в ручному режимі просто виконують поставлену задачу… Вони навіть не можуть адекватно пояснити підстави для своїх дій», – написав Палатний.

Він додав, що метою обшуків є тиск та залякування членів «УДАРу», оскільки партія «може скласти сильну конкуренцію на виборах».

Палатний порівняв те, що відбувається, з тиском, що чинився на партію за часів біглого президента Віктора Януковича.

«Ми вже це проходили. Часи Януковича стали хорошим щепленням від страху та серйозного сприйняття таких дешевих шоу. Декорації змінилися, методи – перейшли у спадок», – зазначив він.

В коментарі «Українській правді» речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець підтвердила, що слідчі проводяться, але уточнила, що в рамках цього кримінального провадження 12 травня прокуратура проводить понад 10 обшуків у різних осіб.

Правоохоронці обіцяють завтра повідомити детальніше щодо кримінального провадження і результатів обшуків.

Додамо, що сьогодні також повідомлялось про обшуки в комунальних підприємствах «Київзеленбуд» та «Київавтодор».

Нагадаємо, сьогодні вдень міський голова Києва, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко у відео-зверненні до лідерів голів ОТГ, міський голів, місцевих депутатів і всіх громадян запропонував використовувати політсилу як платформу для об`єднання для подолання викликів, які стоять перед Україною.

«Я пропоную, щоб партія “УДАР” стала платформою для об’єднання всіх професійних і патріотичних українців – лідерів на місцях, громадських активістів, експертів і просто небайдужих людей. Разом ми зможемо більше… Час консолідувати наші зусилля на національному рівні… Не під час виборів, а зараз. Не коли вигідно комусь, а коли потрібно країні», – наголосив Кличко.

Артур Палатний очолив виконком партії “УДАР” наприкінці березня 2021 року.

Він був народним депутатом VII-VIII скликань Верховної Ради, обіймав посаду голови Комітету ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, до цього очолював фракцію “УДАР” у Київській обласній раді. На сьогодні є віце-президентом Федерації боксу Києва.

Back to top button