Україна

В Україні вперше позбавили професійного статусу адвокатку-зрадницю з Криму


В Україні вперше позбавили професійного статусу адвокатку-зрадницю з Криму

Юлія Марчук очолила незаконну “Адвокатську палату м. Севастополя” і сприяла закріпленню окупаційних органів і політики Росії з колонізації Криму.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області (КДКА) позбавила права на адвокатську діяльність українську адвокатку Юлію Марчук через порушення адвокатської етики: Марчук очолила незаконну “Адвокатську палату м. Севастополя” і сприяла закріпленню окупаційних органів і політики Росії з колонізації Криму. Про це повідомляє видання ZMINA.

КДКА порушила дисциплінарне провадження за заявою голови правління Центру прав людини ZMINA Тетяни Печончик.

Під час засідання комісії Тетяна Печончик звернула увагу, що під керівництвом Юлії Марчук ухвалюються юридичні рішення про зарахування адвокатів-колонізаторів до складу цієї “палати”, що дозволяє їм безперешкодно вести адвокатську діяльність на тимчасово окупованих територіях, переміщуючи туди інших суб’єктів країни-агресора.

Крім того, відомо, що українська адвокатка Олена Канчи очолює це формування з березня 2017 року. У минулі роки серед українських адвокатів “президентами адвокатської палати республіки Крим” були Марина Павлова (померла 2017 року. – Ред.), Анатолій Жерновий та Юлія Марчук.

Марчук отримала лист від КДКА про скаргу, але не скористалася можливістю подати свої пояснення або заперечення.

Тетяна Печончик додала, що, за даними досліджень Української Гельсінської спілки з прав людини та Регіонального центру прав людини, за час тимчасової окупації Криму на територію півострова незаконно перемістилися щонайменше 102 російських адвокати із 42 суб’єктів РФ – це 10% загальної кількості чинних адвокатів у Криму.

Правозахисниця також звернула увагу на політично вмотивовані кримінальні переслідування громадян України, які, зокрема, чинять спротив окупації чи ведуть діяльність на захист прав людини, на підтримку територіальної цілісності України. Наразі, за даними українських правозахисних організацій, 182 громадянина з окупованого Криму позбавлено волі з політичних мотивів окупаційними адміністраціями. Деякі кримські адвокати, співпрацюючи зі слідством ФСБ, не захищають своїх підзахисних, не звертають уваги на катування та погіршують їхнє становище, а тим часом НААУ залишає їх чинними адвокатами України.

Раніше повідомлялося, що п’ятьох окупаційних суддів з Криму заочно засудили за державну зраду. Після окупації півострова судді перейшли на бік ворога і при “новій” владі вони обійняли посади заступників голів “Євпаторійського міського суду” та “Бахчисарайського районного суду”, двоє із засуджених працювали у “Ялтинському міському суді” та ще один у “Совєтському районному суді”.

“Судді верховного суду” Криму оголосили підозру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button