Цікаве

Вчені виявили несподівані властивості шоколаду

Вчені медичного коледжу Бейлор (США) з’ясували, що шоколад здатний не тільки додати нам зайві кілограми, але й позитивно впливати на здоров’я людини, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Про його здатності покращувати настрій всім вже давно відомо. А зараз медики встановили його позитивний вплив на серцево-судинну систему.

За словами вчених, після аналізу даних, отриманих від 300 тисяч чоловік, було встановлено зв’язок між вживанням шоколаду і наявністю у них коронарних захворювань. Виявилося, що вживання ласощів хоча б раз на тиждень на 8% зменшувало ризик розвитку ішемічної хвороби, повідомляє European Journal of Preventive Cardiology. Автори дослідження відзначили, що причиною є багатий поживний склад даного ласощу – наявність в шоколаді стеаринової кислоти, флавоноїдів і поліфенолів зміцнює серце, а також підвищує рівень «хорошого» холестерину в крові і зводить нанівець різні запальні процеси.

Однак не варто забувати, що шоколад не тільки надає користь, але й завдає шкоди людині, тому його вживання в їжу у великих кількостях може загрожувати розвитком ожиріння або цукрового діабету другого типу.

 

 

 

Back to top button