Україна

Сибіга закликав посилити допомогу Україні на тлі залучення КНДР до війни


Сибіга закликав посилити допомогу Україні на тлі залучення КНДР до війни

Міністр заявив, що “Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією”.

Глава МЗС України Андрій Сибіга закликав Захід посилити підтримку України на тлі залучення Росією Північної Кореї у війну.

“Росія вдається до серйозної ескалації своєї агресії, залучаючи КНДР як сторону конфлікту. Ми вимагаємо негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу. Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками України Плану перемоги Президента Володимира Зеленського”, – зазначив він.

Сибіга закликав партнерів посилити військову підтримку України, зняти обмеження на далекобійні удари, перехоплювати російські ракети і безпілотники над територією України, а також надати запрошення у НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво зброї.

Міністр додав, що Північна Корея підтримує російську агресію проти України, надаючи Москві зброю та особовий склад.

За його словами, у російській армії воюватимуть не найманці, а регулярні підрозділи з КНДР, які Москва використовуватиме як гарматне м’ясо.

“Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань”, – наголосив Сибіга.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський, виступаючи в Брюсселі, заявив про 10 тисяч військових із КНДР, які можуть бути задіяні у війні.

Голова ГУР Буданов стверджує, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців тепер проходять бойову підготовку на сході Росії та будуть відправлені на бойові позиції вже 1 листопада.

З’явилося відео, як солдатів КНДР екіпірують у російське спорядження

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − four =

Back to top button