Україна

Світовий банк виділив Україні позику на 300 млн євро

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила другу позику на розробку політики відновлення економіки України у розмірі 300 мільйонів євро, інформує 1news з посиланням на ЕП.

“Кошти будуть використані на підтримку критичних для економічного відновлення та зростання країни реформ, а також для пом’якшення наслідків пандемії COVID-19”, – йдеться у пресрелізі.

Цією позикою Світовий банк підтримує ключові реформи: демонополізацію економіки та зміцнення антикорупційних інституцій; розвиток ринку землі та кредитного ринку, включаючи розширення доступу до фінансування для дрібних фермерів; зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку з метою пом’якшення впливу пандемії COVID-19.

“В умовах високого рівня вразливості економіки, в Україні йде повільне та нестійке відновлення після потрясіння в результаті COVID-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку тим реформам, які спрямовані на сприяння більш сильному та інклюзивному відновленню”, – заявив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

 

 

Back to top button