Україна

Світовий банк надав Україні майже $90 млн на стипендії для студентів

Світовий банк надав Україні майже $90 млн на стипендії для студентів

Фото: CABAR

Кошти Світового банку вже надійшли до загального фонду держбюджету

Кошти надані у рамках проекту Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів.

 

Україна отримала від Світового банку транш на $88,6 млн на відшкодування видатків, здійснених урядом для виплат академічних та соціальних стипендій. Кошти вже надійшли до загального фонду державного бюджету, повідомляє Мінфін у вівторок, 19 квітня.

 

 

Вказано, що ці кошти були надані СБ у рамках проекту Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів, які виконує Міністерство освіти і науки.

 

“У березні 2022 року Світовий банк схвалив реструктуризацію проекту Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів. До структури проекту було додано компонент 5 Підтримка академічних стипендій, що надаються Міністерством освіти і науки, а також соціальних стипендій, що надаються Міністерством соціальної політики для студентів вищих навчальних закладів”, – йдеться у повідомленні.

 

Раніше повідомлялося, що ЄС надав Україні ще 50 млн євро на гуманітарну допомогу. Фінансування буде спрямоване на “задоволення найнагальніших гуманітарних потреб”. Загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну досяг 143 млн. євро.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button