Україна

Світло українцям повернуть у три етапи – Шмигаль


Світло українцям повернуть у три етапи - Шмигаль

Спочатку енергетики будуть заживлювати критичну інфраструктуру – теплопостачання, водопостачання і лікарні.

Потрібна доба для відновлення енергопостачання побутових споживачів, знеструмлених внаслідок російської атаки на енергосистему України. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у п’ятницю, 22 березня.

Він зазначив, що сьогоднішні удари ворога були спрямовані насамперед проти енергетики. Загалом було уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема і ДніпроГЕС.

“Ключове зараз – енергосистема цілісна й енергосистема працює стабільно. Завдяки додатковому захисту наших енергооб’єктів ми витримали удар. Дефіциту потужностей немає і наразі не прогнозується. Ремонтні бригади працюють 24/7, аби якнайшвидше відновити електропостачання до українських домівок”, – заявив Шмигаль.

Він розповів, що світло повертатимуть у три етапи:

  • спочатку будуть заживлювати критичну інфраструктуру (теплопостачання, водопостачання, лікарні);
  • на другому етапі буде заживлення населення;
  • на третьому – заживлюватимуть промисловість.

“Попередньо, нам потрібна доба, щоб заживити всіх побутових споживачів. Все поступово відновимо. Укренерго та Міністерство енергетики будуть повідомляти всі додаткові деталі”, – резюмував глава уряду.

Нагадаємо, сьогодні росіяни здійснили наймасштабнішу атаку по енергетиці України. Потужного ракетного удару зазнав ДніпроГЕС. У регіонах залишилось без світла сотні тисяч споживачів, але підключення вже почалися.

Загалом ворог задіяв понад 150 ракет і ударних дронів. Сили ППО знищили 92 ворожі цілі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button