Україна

Суттєво зріс рівень безробіття серед столичної молоді

Близько третини зареєстрованих безробітних в столиці – молоді люди у віці до 35 років, ще стільки ж громадян у віці від 35 до 44 років, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київського міського центру зайнятості.

З початку 2021 року послугами Київського міського центру зайнятості скористалися 11 тис. осіб з числа молоді. Серед безробітної молоді – 82% службовців, 16% робітників і 2% осіб без професії або таких, які займали місця, що не потребують спеціальної підготовки.

10,9% молодих безробітних перед тим, як звернулися в службу зайнятості, не працювали більше року.

“Основними причинами безробіття серед молоді є недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації і завищені вимоги до заробітної плати”, – відзначають в міському центрі зайнятості.

Фахівці відзначають, що на столичному ринку праці навантаження на одне вільне робоче місце становить три людини. При цьому вакансій службовців мало (в середньому на 1 вакансію претендують 7 службовців), ситуація ж з робочими спеціальностями зворотна – кількість вакансій значно перевищує кількість претендентів на них.

 

 

 

Back to top button